Η Εταιρεία

  1. Αρχική
  2. Η Εταιρεία

Το εργαστήρι

Το καλλιτεχνικό εργαστήρι “Δια Χειρός…” είναι ένας χώρος στον οποίο η δημιουργική έμπνευση συμβαδίζει απόλυτα με την πρακτική χρήση. Εδώ θα βρείτε χειροποίητα διακοσμητικά από χαλκό και ορείχαλκο, είδη δώρων, κοσμήματα, εκκλησιαστικά είδη και αξεσουάρ τζακιού. Όλα τα αντικείμενα από φύλλο χαλκού και ορειχάλκου είναι δουλεμένα στο χέρι, διατίθενται σε επιθυμητές διαστάσεις και με ειδική επεξεργασία παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο.

 

 

Η ιστορία

Το 1972, ο δημιουργός του Νίκος Παπαδοπούλης άρχισε να μαθαίνει την τέχνη του χαλκού και του ορείχαλκου από τον Δημήτρη Αναστασόπουλο και παράλληλα το 1975 ξεκίνησε τις σπουδές του στη Σχολή Διακοσμητικών τεχνών «Βακαλό». Στα τέλη της δεκαετίας του 70, οι γνώσεις των σπουδών και η εμπειρία που προσκόμισε από τη δουλειά του έδωσαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσει το όνειρο του και να ανοίξει το εργαστήριο του στη Νέα Σμύρνη. Το 1988 μεταφέρθηκε στο δικό του χώρο στην Κυψέλη όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα.

 

 

Σήμερα

Τα παιδιά του Ευτυχία Παπαδοπούλη με σπουδές στην εσωτερική αρχιτεκτονική και διακόσμηση (ΑΤΕΙ Αθήνας) και την αργυροχρυσοχοΐα (ΕΠΑΣ Κορυδαλλού) και ο Γιώργος Παπαδοπούλης με σπουδές στη γραφιστική (ΑΤΕΙ Αθήνας) συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση με τον ίδιο ενθουσιασμό, κέφι, μεράκι και πρωτότυπες ιδέες που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις.